Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου: Ποιες οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της;

πόνος στο ισχίο

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου: Ποιες οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της;

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια επέμβαση που γίνεται όταν υπάρχουν μη αναστρέψιμες βλάβες αρθρίτιδας ή πραγματοποιείται σε περιπτώσεις καταγμάτων.

Η επέμβαση σκοπεύει στο να αντικατασταθεί η κεφαλή του μηριαίου οστού με ένα σφαιρικό εμφύτευμα, το υλικό του οποίου ποικίλει όπως επίσης και ο τρόπος στερέωσης του.

Tι ποσοστά επιτυχίας έχει η ολική αρθροπλαστική ισχίου;

Αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή χειρουργική επέμβαση με υψηλά ποσοστά επιτυχίας με ελάχιστο τραυματισμό  στους παρακείμενους ιστούς και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

Ποιοι είναι οι παράγοντες για μια επιτυχημένη ολική αρθροπλαστική ισχίου ?

Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, η ποιότητα και η μακροβιότητα των υλικών που τοποθετούνται στην άρθρωση αποτελεί, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ικανότητα του χειρουργού, το κλειδί για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ο σωστός βάσει επιστημονικών πρωτοκόλλων,  τρόπος  που θα πραγματοποιηθεί η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι ακόμη μια προϋπόθεση για σίγουρη επιτυχία της επέμβασης.

Η ελάχιστα επεμβατική προσπέλαση που ακολουθείται από τον γιατρό έχει αποδειχθεί πως συμβάλει στην επιτυχία της επέμβασης καθώς δεν τραυματίζει παρακείμενους ιστούς .

προβλήματα ισχίου

Άλλοι παράγοντες

Τέλος, αλλά καθόλου αμελητέοι παράγοντες όπω:

  • η ηλικία του ασθενούς
  • η γενικότερη κατάσταση της υγείας του
  • το βάρος του και 
  • η φυσική του κατάσταση

επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την επιτυχία της επέμβασης.

Τα πολλαπλά οφέλη της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου

Παράλληλα με τα προαναφερθέντα, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ολική αρθροπλαστική προσφέρει μειωμένο κίνδυνο μυϊκού εκφυλισμού και βλάβης σε μαλακά μόρια, ενώ η διατήρηση του αρθρικού θυλάκου μειώνει τον κίνδυνο της εξάρθρωσης.

Συμπερασματικά , θα λέγαμε πως η αρθροπλαστική ισχίου είναι μια ασφαλής επέμβαση αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένους ορθοπεδικούς, όπου  μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή τους υψηλή μετεγχειρητική ποιότητα ζωής, χωρίς πόνο.

Για θέματα που αφορούν την ολική αρθροπλαστική ισχίου μπορείτε να απευθυνθείτε στο Osteon Praxis και τον εξειδικευμένο ιατρό Δρ. Σκουλαρίδη Πολυμένη, ορθοπεδικός στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική με χρόνια εμπειρίας και περιστατικά ασθενών, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2311 296 914.

Σχετικα αρθρα