Ανακούφιση πόνου με ραδιοσυχνότητες

Ανακούφιση πόνου με ραδιοσυχνότητες

Ο χρόνιος πόνος στη σπονδυλική στήλη είτε δισκογενής, λόγω κήλης δίσκου είτε οφειλόμενος σε χρόνια καταπόνηση ή άλλη βλάβη στην περιοχή, είναι από τους πιο κοινούς πόνους που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους ανεξάρτητα από το επάγγελμα και την ηλικία τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να καταστεί τόσο έντονος ώστε ο ασθενής να αδυνατεί να επιτελέσει απλές καθημερινές δραστηριότητες. Χάρη στην νέα πρωτοποριακή μέθοδο με ραδιοσυχνότητες, η οποία εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια.

Πότε εφαρμόζεται η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες;

Η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται εφόσον τα συντηρητικά μέσα όπως η φαρμακευτική αγωγή με αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη, οι τοπικές εγχύσεις και η φυσικοθεραπεία έχουν καταστεί αναποτελεσματικές. Στόχος της είναι η καταστροφή των νευρικών οδών μετάδοσης του πόνου, μέσω ηλεκτρικού πεδίου.

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF, δηλαδή η παλμική εφαρμογή υψηλών συχνοτήτων ρεύματος, έχει την ιδιότητα να προκαλεί αναστολή της ικανότητας του νεύρου να μεταδίδει αλγεινά ερεθίσματα στον εγκέφαλο, χωρίς όμως να επηρεάζει άλλες λειτουργίες του νεύρου με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απαλλάσσονται από τον πόνο και να ανακτούν πλήρως τη λειτουργικότητά τους.

Ενδείξεις εφαρμογής της θεραπείας με ραδιοσυχνότητες

  • Η οσφυαλγία
  • Η ισχιαλγία
  • Η αυχεναλγία
  • Η δισκοπάθεια
  • Τα σπονδυλικά κατάγματα
  • Ο πόνος των αρθρώσεων
  • Η σπονδυλαρθρίτιδα
  • Ο πόνος από την χρόνια καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης

Αποτελέσματα Θεραπείας

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες είναι μια απολύτως ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική είτε για αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στη σπονδυλική στήλη είτε για δισκοπλαστική μέσω ηλεκτροθερμοπηξίας σε περιπτώσεις κήλης δίσκου. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων ποικίλει από ασθενή σε ασθενή με γενικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σπάνια, όταν το πρόβλημα είναι σοβαρό, τα συμπτώματα μπορεί να επανέλθουν αλλά η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί γιατί ο ασθενής δεν επιβαρύνεται, καθώς δεν προκαλούνται βλάβες στα νεύρα.

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF μπορεί να αποτελέσει την κύρια θεραπεία εκλογής σε ασθενείς, που παλαιότερα δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση όπως στις περιπτώσεις κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 90%.

Η επάνοδος του ασθενή στις συνήθεις δραστηριότητες πραγματοποιείται άμεσα.

Επικοινωνήστε με το ιατρείο Osteon Praxis για να ενημερωθείτε σχετικά ή να κλείσετε ραντεβού. Ο Δρ. Σκουλαρίδης Πολυμένης – Ορθοπαιδικός στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική με χρόνια εμπειρίας και περιστατικά ασθενών, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2311 296 914.

Ανακούφιση πόνου με ραδιοσυχνότητες
Ανακούφιση πόνου με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων