Τι καθορίζει την Επιτυχία στην Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου;

χειρουργείο ισχίου

Τι καθορίζει την Επιτυχία στην Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου;

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια επέμβαση που γίνεται όταν υπάρχουν μη αναστρέψιμες βλάβες αρθρίτιδας ή πραγματοποιείται σε περιπτώσεις καταγμάτων.

Η επέμβαση σκοπεύει στο να αντικατασταθεί η κεφαλή του μηριαίου οστού με ένα σφαιρικό εμφύτευμα , το υλικό του οποίου ποικίλει όπως επίσης και ο τρόπος στερέωσης του.

Είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου ασφαλής χειρουργική μέθοδος;

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η ολική αρθροπλαστική ισχίου αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή χειρουργική επέμβαση με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, καθώς επίσης σημειώνεται ελάστος τραυματισμός  στους παρακείμενους ιστούς και ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος.

ισχίο θεραπεία

Ποιοι είναι οι παράγοντες για μια επιτυχημένη ολική αρθροπλαστική ισχίου ?

Σύμφωνα με νεότερες έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο ορθοπεδικό συνέδριο , η ποιότητα και η μακροβιότητα των υλικών που τοποθετούνται στην άρθρωση αποτελεί σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ικανότητα του χειρουργού , το κλειδί για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ο σωστός , βάσει επιστημονικών πρωτοκόλλων,  τρόπος  που θα πραγματοποιηθεί η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι ακόμη μια προϋπόθεση για σίγουρη επιτυχία της επέμβασης.

Ο ρόλος της ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου

Η ελάχιστα επεμβατική προσπέλαση που ακολουθείται από τον γιατρό έχει αποδειχθεί πως συμβάλει στην επιτυχία της επέμβασης καθώς δεν τραυματίζει παρακείμενους ιστούς .

Προσφέρει επίσης μειωμένο κίνδυνο μυϊκού εκφυλισμού και βλάβης σε μαλακά μόρια  , ενώ η διατήρηση του αρθρικού θυλάκου μειώνει τον κίνδυνο της εξάρθρωσης .

Τέλος  , αλλά καθόλου αμελητέοι παράγοντες όπως

  • η ηλικία του ασθενούς
  • η γενικότερη κατάσταση της υγείας του
  • το βάρος του
  • και η φυσική του κατάσταση

επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την επιτυχία της επέμβασης .

Συμπερασματικά , θα λέγαμε πως η αρθροπλαστική ισχίου είναι μια ασφαλής επέμβαση αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένους ορθοπεδικούς,  όπου  μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή τους υψηλή μετεγχειρητική ποιότητα ζωής, χωρίς πόνο .

Ο Δρ. Σκουλαρίδης Πολυμένης, ορθοπαιδικός στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική με χρόνια εμπειρίας και περιστατικά ασθενών, μπορεί να δώσει την κατάλληλη λύση σε ορθοπαιδικά ζητήματα που απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε στο 2311 296 914.

Σχετικα αρθρα